* Serbest piyasa verileridir

BAŞKAN ALİ BAHAR; “MASKESİZ GÜNLER YAKIN”

Döşemealtı İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü iş birliği ile Bölgede mobil aşı merkezi kurup, OSB çalışanlarını aşılamaya başladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sosyal medya hesabından yaptığı “Üretimin devamlılığı ve güvenliği için organize sanayi bölgelerinde mobil ekiplerimizle yerinde aşı uygulamasına başlıyoruz. Çarklar dönmeye devam edecek. Bu güce güvenin” açıklamasının ardından Antalya OSB’de aşılama çalışmalarına başladı.

KISA SÜREDE YÜZLERCE KİŞİ AŞILANDI

Antalya OSB 2. Kısım Alanında bulunan itfaiye müfreze binası, Covid-19 Aşı Merkezine dönüştürüldü. Döşemealtı İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri ilk birkaç saatte yüzlerce Antalya OSB çalışanına ilk doz Biontech aşısını uyguladı. Sıraya giren OSB çalışanları tek tek içeri alınıp aşılarını oldu. Aşı uygulamasının ayaklarına kadar geldiğini dile getiren çalışanlar, mutlu olduklarını belirtti.

“MOBİL UYGULAMANIN YAPILDIĞI İLK OSB’LERDEN BİRİYİZ”

Mobil aşı uygulamasının gerçekleştiği ilk OSB’lerden biri olduklarını belirten Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, “Büyük bir pandemi yolculuğu sonrası şu anda buradayız. OSB’de üretimi bir gün dahi durdurmadık. Bunun için bir sürü varyasyonlardan geçtik. Ekibimiz bu konuda çok iyi çalıştı. Üretimi durdurmamak için hep beraber çalıştık. İl Sağlık Müdürlüklerinden, Valilikten, bürokrasiden, herkesten büyük destek gördük. Bunun için gerçekten çok mutluyuz. Pandemi sürecinde aldığımız önlemler maksimum düzeydeydi. Pandeminin en yukarıya çıktığı zamanlar kendimiz birçok şeyi icat edip Mavi OSB olma konusunda ekibimizle birlikte çok ciddi kafa yorduk” dedi.

“MASKESİZ GÜNLER YAKIN”

Maskesiz günlerin çok yakın olduğunu ve konu hakkında açıklama yaparken özellikle maske takmadığını aktaran Bahar, “Bugünlere geldiğimiz için bilinçli olarak maske takmıyorum. Maskesiz günler yakın olduğu için takmıyorum, bugünlere geldiğimiz için şükürler olsun. Çok daha önce fabrikalarımızda, atölyelerimizde omuz omuza çalışan çalışanlarımızın daha önce aşılanmasını talep etmiştik. 2 tane sanayicimizi kaybettik. Süleyman Öztürk ve Zekai Yıldızlı’yı buradan anmak istiyorum, ruhları şad olsun. Hayatta kalmaları için büyük çaba sarf ettik ama maalesef başaramadık. Aşılama başladı, Türkiye’de ilk aşı getiren Organize Sanayi Bölgelerinden biriyiz” ifadelerini kullandı.