* Serbest piyasa verileridir

BAŞKAN BAHAR’A İLK ZİYARET AGC’DEN

Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı İdris Taş ve Yönetim Kurulu Üyeleri, 1 Mart tarihinde gerçekleşen 5. Olağan Genel Kurul’da, oy birliği ile yeniden Antalya Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığına seçilen Ali Bahar’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyaret kapsamında AGC’ye ve Antalya basınına sağladıkları desteklerden dolayı Ali Bahar’a teşekkür plaketi takdim eden Başkan İdris Taş, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Antalya OSB Teknik Koleji’nde incelemelerde bulundu. Başta mesleki eğitim atölyeleri olmak üzere, tüm eğitim ve sosyal donatı alanlarını gezen gazeteciler, okulda verilen eğitim ve öğrencilere sunulan imkânlar hakkında bilgi aldı.

Antalya OSB Teknik Koleji’nin tüm derslik, atölye ve sosyal alanlarını AGC Yönetim Kurulu ile birlikte gezen Bahar, “Burada ortaya koyduğumuz hizmetlerin, ülkemizin geleceği için çok kıymetli olduğunu düşünüyoruz. Buradan yetişen evlatlarımız yalnızca Türkiye’de değil, tüm dünyada aranan vasıflarla donatılarak mezun olacaklar. Yabancı dilleri ve yetenekleriyle talep edilen bireyler olacaklar. İnanıyorum ki, bu gençlerimiz çok yakın bir tarihte kendi ürettikleri markayı ihraç eder konuma da gelecekler” diye konuştu.

TÜM PROJELERİMİZ TAM DOLU

Tam doluluk oranıyla dikkat çeken Antalya OSB Teknik Koleji’nin henüz ilk yılında bu seviyeye gelmesinden mutluluk duyduğunu ifade eden Balar, “Okulumuza seçilen öğrenciler, LGS’den alacakları yeterli bir puanla birlikte, içerisinde sanayici, pedagog ve eğitmenlerin olduğu uzman ekibimizin tamamen adaletli bir seçim sürecinin ardından kayıt yapmaya hak kazanabiliyor. Yeni kayıt dönemimiz için şimdiden çok yoğun bir taleple karşı karşıyayız. Yalnızca okulumuz değil, Antalya OSB’de hizmet veren otelimiz, OSBEM Eğitim Merkezi, henüz tamamlanmayan Teknopark gibi diğer tüm birimlerimiz tam doluluk oranına ulaştı. Bu da hizmetlerimizin içinin boş olmadığını, kaynakların verimli ve yerinde kullanıldığını gösteriyor” diye konuştu.

AGC’DEN TEŞEKKÜR

Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde yüksek kalitede bir okul açarak bir ilke imza atılmış olmasının Antalya ve Türkiye için büyük bir kazanım olduğunu belirten AGC Başkanı İdris Taş, “Burada ortaya konan vizyonun ülkemizdeki tüm organize sanayi bölgelerine, hatta sanayi sitesi kooperatiflerinde dahi yaygınlaşması en büyük arzumdur. Okulda, akıl teri ile alın teri birleşmiş, sonuç olarak da yüksek çözünürlüklü bir eğitim ortaya çıkmış. Burada bilim, sanat, kültür, sanayi, mesleki eğitim, kısacası üretim adına her şey var. Teori ile pratik iç içe geçmiş, öğrencinin okuldan mezun olduktan sonra mesleği hazır bir ortam yaratılmış. Burada fikir var, endüstri var, kısacası hayatın merkezinde olan bir okul.  Beni ve Yönetim Kurulu’nu ülkemizin geleceği adına umutlandıran, heyecanlandıran, böylesine bir okulu Antalya’mıza kazandırdığı için Antalya OSB Başkanı Sayın Ali Bahar’a şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Basın özgürlüğünü her şeyin üzerinde tuttuklarını aktaran Başkan Ali Bahar, sanayi sektörünün gelişiminde ve sorunların çözüme kavuşmasında Antalyalı gazetecilerin çok büyük payı olduğunu ifade ederek, ilk hayırlı olsun ziyaretinin Antalyalı gazeteciler tarafından yapılmasının ayrı bir anlam taşıdığını, Antalya OSB ve AGC ortak çalışmalarının yeni dönemde de devam edeceğini dile getirdi.