"Türk Standartları Enstitüsü, COVID-19 salgınının ilk gününden itibaren attığı her adımda insanı ve emeği ön plana alarak sanayi sektörünü bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu’nu hazırlamış bulunmaktadır. Bu kılavuz damlacık veya temas yoluyla bulaşan COVID-19’a yönelik olarak, sanayi kuruluşlarının çalışanlarını, ziyaretçilerini, tedarikçilerini, bakım personelini vb. korumak için hijyen uygulamaları ile kontrol kriterlerini içermektedir.
Enstitümüzce hazırlanmış olan bu kılavuz sanayi kuruluşlarımıza salgınla mücadelede rehberlik edecek olup, aynı zamanda salgın sonrası dönem içinde “güvenilir, salgından etkilenmemiş ve hijyenik üretim” kriterlerine uygun üretim yapabilmesi için yol gösterecektir. Kılavuzda belirtilen tedbirler, sanayi işletmelerinde çalışanların, ziyaretçilerin, tedarikçilerin, yani tüm paydaşların sağlığını gözetmekte, kuruluşlarımıza yüksek maliyetler de getirmeden basit ama etkili tedbirler alınmasını önermektedir. Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu, sanayi kuruluşlarımıza salgınla mücadele ederken salgın sonrası dönemin ihtiyacı olan, kuruluşların güvenilir ve hijyenik üretim kriterlerine uygunluğunu gösterecek olan “Güvenli Üretim Belgesi” alabilmesine de imkan sağlamaktadır. Güvenli Üretim Belgesi almak isteyen sanayi kuruluşlarımız Enstitümüze başvuruda bulunduğu takdirde Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu kapsamında aldığı tedbirler ve uygulamaları Enstitümüz uzmanları tarafından incelenerek kılavuzda yer alan kriterleri sağlayan kuruluşlarımız COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi (Belgenin geçerlilik süresi 1 (bir) yıldır) almaya hak kazanacaktır."