Dördüncü Ulusal Antalya OSB Karikatür Yarışması’na başvuru süreci başladı. Son başvuru tarihi 3 Temmuz olan yarışmanın kazananları 12 Temmuz’da belli olacak, ödül töreni 23 Temmuz’da Antalya OSB’de düzenlenecek.
Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Ulusal Antalya Organize Sanayi Bölgesi Karikatür Yarışması’nın başvuru süreci başladı. Son başvuru tarihi 3 Temmuz olan ve yurt genelindeki amatör-profesyonel tüm çizerlerin başvurabileceği yarışmanın kazananları 12 Temmuz’da belli olacak.
İKİ FARKLI KONU; GELECEĞİN FABRİKALARI VE İSG
Kısa sürede Türkiye’nin en saygın karikatür yarışmaları arasına giren Ulusal Antalya Organize Sanayi Bölgesi Karikatür Yarışması’nda bu yıl ilk kez iki farklı konu işlenecek. Ana konusu ‘Geleceğin Fabrikaları’ olarak belirlenen yarışmanın özel ödül kategorisinde ise İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili eserler yarışacak. Antalya OSB’nin gelenekselleşen bir kültürü haline gelen yarışma, bu yılda Bölge firmalarının desteği ile düzenlenecek. ESLİ Endüstriyel Ürünler Pazarlama Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, Ekiciler Süt Gıda Tarım Hayvancılık San. ve Tic. A.Ş, Ahmet Kasapoğlu Mobilya San. ve Tic. Ltd. Şti, AKE Asansör Malzemeleri Pazarlama Ltd.Şti, Foraks İnşaat Makina Kiralama Sanayi ve Tic. Ltd. Şti, Halim Kırtız Gıda Sanayi A.Ş. (Nar Un), Antalya Organize Sanayici İş İnsanları Derneği ve Genç Organize Sanayi Derneği’nin sponsorluğunda gerçekleşecek yarışmanın, ilerleyen yıllarda Bölge firmalarının da desteği ile uluslararası arenaya taşınması planlanıyor.
İKİ BÜYÜK ÖDÜL
Yarışma jürisinde Anadolu Karikatürcüler Derneği Başkanı Ahmet Aykanat ile karikatür dünyasının duayen isimlerinden Eray Özbek, Engin Selçuk, Kürşat Zaman ve Halit Kurtulmuş’un görev alacağı yarışmanın birincisine 8 bin, ikincisine 6 bin, üçüncüsüne 4 bin TL, 3 kişiye de 2 bin TL’lik mansiyon ödülü verilecek. İş Sağlığı ve Güvenliği kategorisinin ise sadece bir kazanını olacak ve 8 bin TL’lik büyük ödül ile ödüllendirilecek. Ödüller 23 Temmuz’da Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde gerçekleşecek törende sahiplerini bulacak.
GELİŞEN TEKNOLOJİ, DÖNÜŞEN FABRİKALAR
Gelişen teknolojinin üretimin her aşamasında köklü değişikliklere neden olduğunu, bu değişimin mesleklere ve mesleki yetkinliklere de nüfus ettiğine dikkat çeken Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, “Yaşadığımız evren ile birlikte, biz insanlar da sürekli bir rekabetin, yenilenmenin ve değişimin içerisindeyiz. Sürüp giden bu döngü karşısında ayakta kalabilmek, ileriye yol alabilmek için; ülkeler, firmalar, markalar, fabrikalar, makineler ve insanlar arasında kıyasıya bir rekabet yaşanmakta. Artan nüfus, gelişen teknoloji ve buna paralel olarak çoğalan ihtiyaçlarla birlikte, doğal kaynaklar hızla tükenirken, bu kaynaklardan daha verimli ve akıllıca çözümlerle yararlanmanın, alternatif çözümler yaratmanın yollarını bulmalıyız. Dünyada rekabet üst seviyedeyken, ülkelerin ekonomik, sosyal ve kültürel yapıları da geliştikçe, bir öncekinden daha yeni ve parlak fikir arayışları ortaya çıkmaktadır. Yenilikçi gelişmeleri yakından takip etmek zorunda olan ve daha kaliteli üretimleri kovalayan sanayi de bu değişime ayak uyduran faktörlerin başında yer alıyor. Bu bağlamda, bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirecek olduğumuz yarışmamızda, değerli sanatçılarımızdan geleceğin fabrikalarını karikatürize etmelerini ve bu yolla hem toplumumuza hem de bizlere yeni bir bakış açısı sunmalarını istiyoruz” dedi.
YARIŞMA İLE İSG’NİN ÖNEMİ VURGULANACAK
İş sağlığı ve güvenliğine büyük bir hassasiyetle yaklaştıklarını ve konu hakkında güçlü bir farkındalık yaratmak istediklerini aktaran Bahar, “Fabrikalar, karmaşık ve birbirinden farklı makinelerin insan işbirliği ile çalıştırıldığı, yoğun iş temposunun yaşandığı üretim alanları olarak bilinir. Bu da, bu iş alanlarının tehlikeli ortamlardan biri olmasına neden olmaktadır. Çalışma esnasında meydana gelecek kazalar en büyük üzüntü ve sorunların başında gelmektedir. Bunun yanı sıra ekonomik iş kayıpları, verimlilikte düşüş ve enerji kayıpları da ikinci derecede yan etkiler olarak anılabilir. Bizler, bu iş alanlarında meydana gelen kazalara dikkat çekmek, güvenliğin önemini ortaya koymak ve karikatürün vurucu gücü vasıtasıyla, çalışanları ve işverenleri bu konuda düşünmeye ve dikkatli olmaya sevk etmek amacındayız” ifadelerini kullandı.