* Serbest piyasa verileridir

HAK SAHİPLERİ ARAZİLERİNİ ANTALYA OSB’YE DEVİR ETMEYE BAŞLADI

Antalya OSB’nin 900 dönüm daha büyümesini sağlayacak arazilerin hak sahipleri, tapularını Bölge Müdürlüğüne devir etmeye başladı. İlk tapular düzenlenen tören ile devir alındı.

Antalya Organize Sanayi Bölgesinin 900 dönüm daha büyümesini sağlayacak 4 ve 5’inci tevsi alanlarının, rızai kamulaştırma ile sanayi parseline dönüştürülmesi işlemlerinde sona gelindi. Antalya Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı tarafından 40 bin metrekarelik 3 parselin kamulaştırma işlemlerinin tamamlanması ile birlikte ilk tapular Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğüne törenle devir edildi. Bölge Müdürlüğü idari hizmet binasında gerçekleşen devir teslim törenine, Antalya OSB Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yayla, Bölge Müdürü İlhan Metin ve arsa malikleri katıldı.

KOMŞULARIMIZI MAĞDUR ETMEDİK, ETMEYECEĞİZ

Arazilerin Bölge sınırlarına dahil edilmesi ile ilgili süreçlerin, arsa maliklerinin beklentileri doğrultusunda, hiçbir mağduriyet yaşanmadan sona ermesinden büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar,  “Araziler, resmi makamların belirlediği metrekare birim fiyatı doğrultusunda vatandaşlarımızdan satın alınmıştır. Bu süreçteki en önemli şey, rızadır, işin sonunda helalleşmektir. Çünkü bu araziler alın teri dökerek, büyük emek harcayarak elde edilmiş, ata yadigarı olan kıymetlerdir. Böylesi bir değeri hak sahibinin rızası olmadan, üretimin hizmetine sunmak ne ticaret ahlakına, ne geleneklerimize ne de insani değerlerimize sığmazdı” dedi.

DAHA FAZLA KATMA DEĞER

Tevsi alanlarındaki diğer arazilerin kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasını beklediklerini, bürokratik süreçleri sona eren arazilerin süratle Bölge sınırlarına dahil edileceğini aktaran Bahar, “Sınırlarımızın genişlemesi, daha fazla üretim, daha çok istihdam ve daha fazla katma değer anlamına gelmektedir. Kentimize ve ülkemize bu değerleri kazandırmak için kendimizle yarış halindeyiz. Söz konusu alanlara kurulacak yeni fabrikalar ile Antalya’nın sanayi üretimdeki rolü daha da güçlenecektir” şeklinde konuştu.

ÖNCELİĞİMİZ BİLİM VE TEKNOLOJİ 

Sanayi parseline dönüşen arazilerin parselasyon ve alt yapı çalışmalarına kısa bir süre içerisinde başlamayı planladıklarını vurgulayan Bahar, “Antalya OSB, katılımcılarına sunduğu ucuz, kaliteli ve kesintisiz hizmet ile yatırımcıların gözdesi haline gelmiştir. Şu an 200’ün üzerinde tahsis talebi vardır. Oluşacak yeni sanayi parsellerinin tahsisinde önceliğimiz, Bölgemize ve Antalya’mıza daha fazla katma değer sağlayacak firmalardan yana olacaktır. Herkesin malumu olduğu gibi önceliğimiz bilim ve teknolojidir, ülkemize ve milletimize maksimum faydadır” ifadelerini kullandı.